• Lyžiarsky kurz v Bachledke

      • 22.01.2018 13:25
      • Minulý týždeň celkom 55 žiakov prvého ročníka a štyria učitelia nasadli do dvoch autobusov smer Tatranská kotlina. Nabalení a dobre naladení sme sa hneď ráno ubytovali v Sanatóriu v Tatranskej kotline a ešte doobeda nás skibus odviezol do Bachledovej doliny, kde sme lyžovali do piatku.
      • Prvý deň boli žiaci rozdelení do štyroch družstiev, kde pod vedením učiteľov absolvovali lyžiarsky kurz. Počas kurzu nás prekvapil silný vietor, kvôli ktorému bola v utorok uzavretá Bachledka, tak sme sa spolu vybrali pozrieť krásy Belianskej jaskyne, ktorá patrí k najstarším na Slovensku.

        Každý večer si mohli futbaloví nadšenci zahrať futbal či nohejbal v telocvični, prípadne zahrať stolný tenis. K dispozícii bolo aj malé fitnescentrum, či biliard. Stredu a vo štvrtok sme si po lyžovačke vychutnali pobyt v hotelovom bazéne. Počas kurzu sme hodnotili aj čistotu na izbách. Musím uznať, že niektorí sa veľmi snažili a všetkých nás milo prekvapili, keďže na prvom mieste s rovnalým počtom bodov 29 z 30 skončili až tri izby.Víťazi dostali sladkú odmenu.

        Posledný deň kurzu sme zorganizovali pretek v slalome pre všetkých účastníkov. Kategóriu dievčat vyhrala Adámková Šarlota z I.A, druhé miesto patrí Žuffovej Eve z rovnakej triedy a broz poputoval do I.C pre Šimičákovú Miriam. Z chlapcov bol najrýchleší Macko Michal z I.C, striebro získal Glemba Matúš a broz Richard Šimo - obaja z I.A triedy. Mali sme aj kategóriu snowboardistov, kde prvé miesto obsadil Mlynček Juraj, druhý skončil Targoš Dominik - obaja I.A trieda. Tretie miesto patrí Likavcovi Matejovi z I.C triedy. Výsledkovú listinu s časmi a umiestením si môžete prezrieť na nástenke v pavilóne pri telocvični. Mimoriadne ocenení bol Bukový Jozef z I.D , ktorý preukázal obrovskú snahu a vôľu pri učení sa lyžovať.

        Všetkým zúčastneným, ako aj kolegom  ešte raz ďakujem. Verím, že si všetci odniesli množstvo zážitkov.

         

      • Naspäť na zoznam článkov