• Hotelkou sa šírilo Ruské slovo

      • 28.02.2018 07:46
      • Poslednú januárovú stredu bolo za zatvorenými dverami učebne počuť ruštinu. Nešlo však o žiadnu vyučovaciu hodinu. Na našej „hotelke“ sa konal tretí ročník nesúťažnej prehliadky ruštinárov s výstižným názvom Ruské slovo.

      • Vydareného podujatia v cudzom jazyku sa zúčastnili žiaci prvého, druhého a štvrtého ročníka. Na úvod všetkých dojala báseň o Mame od Roberta Roždestvenského, ktorú predniesla Nikola Veščičíková. Nasledovala dramatizácia ruskej rozprávky študentov marketingu. Nadčasový príbeh o človeku, ktorý našiel stratené šťastie v rodine, im výrazne zvýšil sebavedomie. Hovoriť o citoch predsa nie je jednoduché ani v rodnom jazyku.

         

        Akciu príjemne odľahčila módna prehliadka, v ktorej druháci z marketingu predstavili športovú a elegantnú módu pre mladých. Krátko na to sme sa počas prezentácie prváčok nadstavbového štúdia presunuli do ďalekej Moskvy. Dozvedeli sme sa viac o histórii a pamiatkach, ktoré by sme pri návšteve tejto metropoly nemali vynechať. Príjemným spestrením bola prezentácia spojená s degustáciou tradičných jedál ruskej kuchyne. Záver podujatia patril ruskej ľudovej piesni Kôň v podaní talentovanej speváčky Alžbety Holičkovej. Vydarené podujatie však poznačila dojímavá rozlúčka s našou kolegyňou a obľúbenou učiteľkou Mgr. Katarínou Machajovou, ktorá sa rozhodla zavesiť učiteľské povolanie na klinec. Veríme, že na nás nezanevrie a svojou prítomnosťou nás poteší aj budúci rok!  

         

      • Naspäť na zoznam článkov