• Pri voňavej káve v Aurelica caffe 16.10.2019

      • 18.10.2019 10:21
      • Stretnutie žiakov 1.A DNŠ s bývalým absolventom Hotelovej akadémie Marekom Benikovským zanechalo v našich žiakoch veľký dojem. Citujem žiačku 1.ADNŠ Maršálkovú Vieru „Ďakujem mu za jeho drahocenný čas, aj za skúsenosti, o ktoré sa snami podelil, ale aj za rady ako si plniť sen“.

      • Dňa 16.10. 2019 sa žiaci prvého ročníka nadstavbového štúdia spolu s vyučujúcou Ing. Máriou Kamenickou zúčastnili odbornej exkurzie v gastronomickom zariadení AURELICA CAFFE 2 spojenej s besedou s majiteľom prevádzky p. Marekom Benikovským. Stretnutie žiakov s p. Beňovským, ako aj chuť a nádherná vôňa kávy urobila na žiakov veľký dojem. Otázky, ktoré si žiaci pripravili pre p. Benikovského im otvorili zakryté dvere do tajov vlastného podnikania a strastí pri zakladaní vlastnej prevádzky. O to viac ich rozhovor s p. Benikovským zaujímal, nakoľko je absolvent Hotelovej akadémie a tak mali pred sebou veľký vzor, o čom svedčia aj tieto postrehy:

        S hotovosťou ktorú zarobil v zahraničí sa mu podarilo vybudovať prevádzku – Aurelica Caffe s pražiarňou kávy, ktorá je v Liptovskom Mikuláši jedinečná. Gratulujeme mu k úspechu a vynikajúcemu nápadu. Začiatky nebolí ľahké, ako nám opisoval v jeho voňavej kaviarni. Tvrdí, že 1 spokojný zamestnanec urobí 3x viac a s láskou, ako 1 nespokojný. Toto všetko vycítia aj hostia, ktorí podnik navštívia.  Podnik má aj veľa  stálych klientov, s ktorými kaviarnička žije a zdieľa s nimi svoje každodenné radosti, ale aj starosti.

        V rozhovore sme sa dozvedeli, že svoj podnik rozširuje tak o produktové portfólio, ako aj o spolumajiteľa, ktorým je tiež náš bývalý absolvent Michal Mačica.

        Ďakujeme Marekovi Benikovskému za jeho drahocenný čas a prajeme jemu, aj jeho spolumajiteľovi veľa úspechov v plnení svojich podnikateľských vízií.

      • Naspäť na zoznam článkov