• Exkurzia v Jasnej - hoteláci videli nevídané

      • 13.12.2023 14:59
      • Najekologickejší hotel v Strednej Európe  DAMIÁN  Jasná Hotel& Resorts & Residences a taktiež TMR  Hotels - BOUTIQUE hotel Pošta
      • Na úpätí Chopku, neďaleko Vrbického plesa, navštívilo 21.11.2023 20 žiakov 3. ročníka odbor hotelová akadémia a ich pedagógovia Najekologickejší hotel v Strednej Európe  DAMIÁN  Jasná Hotel& Resorts & Residences.

        Ešte pred jeho dokončením, nás privítal nielen riaditeľ hotela, ale aj jeden z majiteľov p. Kollár, ktorý nám pri šálke čaju priblížili históriu a budúcnosť hotela.

              

        P. Pavelová, manažérka ľudských zdrojov, nás previedla päťhviezdičkovým hotelovým komplexom, v ktorom boli dostupné z časti zariadené izby, apartmán, ale aj odbytové strediská, reštaurácia, kaviareň, vinotéka, rôzne druhy barov, kongresová miestnosť, či kinosála a ostatné spoločensko-zábavné strediská najmä pre detských klientov. Veľkým lákadlom pre hostí bude aj wellness na 7. poschodí. Hotel poskytne ubytovanie pre cca 950 hostí a o služby platené, neplatené a pridružené sa postará cca 200 zamestnancov zo Slovenska i zahraničia, ktorí majú ovládať nielen gastronomické profesionálne zručnosti, ale aj na vysokej úrovni jazykovú zručnosť.  

               

        Pozornosti nás všetkých, ale hlavne žiakov neuniklo zahraničné moderné a ekologické gastro-vybavenie kuchyne a iných stredísk. Na Vianoce v tomto zariadení sa tešia nielen domáci, ale aj zahraniční hostia už tento rok.

        Druhým hotelovým zariadením, ktoré sme navštívili bol TMR  Hotels - BOUTIQUE hotel Pošta, v ktorom nás privítali p. riaditeľ a hotelová manažérka p. Drexllerová , ktorá nám priblížila  charakteristiku, poslanie hotela, vybavenosť, poskytovanie služieb a zamestnancov hotela.

        Hotel  má 24 izieb a 8 apartmánov a môže poskytnúť  ubytovanie pre cca 100 klientov v izbách De luxe Saffrón, Superiór ,ale aj v jednospálňových, či dvojspálňových apartmánoch. Hosťom je k dispozícii wellness, či kongresová miestnosť a iné služby.

        O hostí sa stará personál aj z radov našich študentov, ktorí tu vykonávajú odbornú prax vo výrobnom stredisku kuchyňa, či odbytových strediskách – reštaurácia, bar, kaviareň.

        V závere sa chceme poďakovať vedeniu HA, že sme mali možnosť v rámci odbornej exkurzie navštíviť  spomínané hotelové zariadenie, ktoré sú  vyhľadávané   a najnavštevovanejšie v rámci CR Liptova Veľké ďakujem patrí vedeniu hotela Damián za ich ústretovosť a veľké  odborné obohatenie pre študentov, ktorí aj napriek veľkej pracovnej vyťaženosti sa nám venovali a obohatili žiakov cennými informáciami. Taktiež chceme poďakovať aj vedeniu hotela Pošta a skvelému manažmentu.

      • Naspäť na zoznam článkov