• Someliér - povolanie budúcnosti

      • 15.12.2017 13:59
      • Aj v tomto roku prebiehali kurzy pod názvon Someliér začiatočník I. modul v rámci aktivít COV a P.  V termínoch od 25.9 do 10.11.2017 ich absolvovali žiaci 2.A,D,E,F a 3. A,B.
      • Somelier má veľa skúseností a jeho úlohou je, aby hosťovi - zákazníkovi poskytol zážitok s podávania vína a povedal mu niečo nové o víne, čo nevie.Táto profesia someliér sa stala vysoko cenenou a somelierstvo zaznamenáva veľký rozvoj v hotelierstve a to aj na Liptove.  Žiaci si doplnili nielen odborné vedomosti, ale aj zručnosti pri objavovaní vôní a chutí vína. Gastronádherou bolo sobášenie vína a jedla rôznych vôní a chutí, ktoré žiakov povzbudili k ďalšiemu hľadaniu pravdy o víne. Zvedavosť experimentovať a vyskúšať si aj dostupné vína pre každé ústa  a oceniť výnimočnú kvalitu je fenoménom someliera. Výstupom kurzu bol písomný test, servis bieleho vína, dekantovanie červeného vína a odporúčanie vín k syrom a iným delikatesám.

        Aj tu žiaci potvrdili nielen spoločenské správanie someliera, ale aj jeho profesionalitu, či to bol kuchár, cukrár alebo čašník. Všetci úspešne zvládli I. modul a obdržali certifikát Someliér začiatočník.

        Veríme že títo budúci somelieri budú v tomto krásnom somelierskom umení pokračovať, pretože ľudská láska má nadčasovú moc.                     

         PhDr. Žiklová Anna lektorka, Profesionál   Somelier  

      • Naspäť na zoznam článkov