• Ein bisschen Wien

      • 06.06.2023 07:59
      • V stredu minulý týždeň boli naši maturanti presne v polovici skúšky dospelosti a my "mladší" sme sa vybrali na exkurziu smer Viedeň. Napriek tomu sme maturantom držali palce.
      • Ráno sme vyrazili v počte 45 žiakov z I.CG, II.A a III.A. Už v Bratislave sme sa dozvedeli pár zaujímavých informácií o našom hlavnom meste a jeho pamiatkach, ktoré nám sprostredkovala naša milá pani sprievodkyňa Mirka.

        Po prechode hraníc sme nasávali zaujímavosti o samotnej Viedni a jej histórii. Našou prvou zastávkou bol zámok Belvedere a jeho velké záhrady. Odtiaľ sme sa pešo presunuli na Karlsplatz, kde sme videli Karlskirche - kostol postavený ako poďakovanie za víťazstvo nad morovou epidémiou.

        Druhou zastávkou bol Naschmarkt - najznámejší trh v meste s kulinárskou ponukou jedál od viedenských po indické, od vietnamských po talianské. Každý, kto sa chcel dobre najesť a občerstviť, musel využiť všetky svoje jazykové znalosti v praxi. Po hodinovej pauze sme sa pešo presunuli k Mariahilferstrasse a cez Maria- Theresien Platz sme sa presunuli k autobusu, ktorý nás zaviezol na poslednú zastávku našej exkurzie, a to do zábavného parku Prater.

        Počasie nám prialo, videli a zažili sme toho veľa, a tak sme sa vo večerných hodinách mohli plní zážitkov vrátiť späť domov. Tešíme sa opäť o rok!

      • Naspäť na zoznam článkov